Hibaüzenet

Notice: Undefined offset: 1 counter_get_browser() függvényben (/var/www/html/mother/sites/all/modules/counter/counter.lib.inc 75 sor).

43.

Nyomtatóbarát változat

43.  Ha Isten a Mennyország felé vonzana, még ha a másik keze igyekezne is a Pokolban tartani, nekem mégis felfelé kell törekednem.

 

Nem tudja Isten, hogy mit kíván számunkra? Miért akarna két ellentétes irányba húzni minket?

A Menny és a Pokol egyszerre valódi és valótlan. Egyszerre léteznek, és nem léteznek.

Isten tökéletesen tudja, hogy mit kíván számunkra. Tökéletes egységben akar mindannyiunkat vissza hozni magához. A cél ugyanaz mindenki esetében; de annak eléréséhez az eszközök, a módszerek és az eljárások megszámlálhatatlanok. Csak annyi van belőlük, mint ahány lény van a földön; és ezen eszközök mindegyike egy pontos kifejezése a Legfőbb Úr akaratának, aki az ő integral vision?? és tökéletes bölcsességében azt teszi, ami az adott személy számára szükséges. Így ha valaki egy ellentmondást igényel, egy belső ellentétet, hogy az erősítse igyekezetét és fáradozását, az Úr, az ő végtelen Kegyelmében, miközben ezt a lényt felfelé húzza és megadja számára az emelkedéshez szükséges erőt, ugyanakkor lent fogja tartani, hogy megteremtse benne az ellenállást, mely igyekezete és fáradozása megerősítéséhez szükséges. És ha, akárcsak Sri Aurobindo, felismered azt, hogy mindkét mozdulat ugyanolyan isteni eredetű, majd akkor a siránkozás és riadtság helyett, örvendezni és őrizni fogsz egy szilárd és ragyogó hitet.

 

1960. augusztus 27.

magyar